Verbouwing en renovatie bestaande panden

Aannemersbedrijf Eikenaar kan verschillende soorten verbouwingen realiseren. Van het vergoten van het leefoppervlakte, een gunstigere woonindeling, betere toegankelijkheid van het huis tot een lager energieverbruik, alles is mogelijk! Voor verbouwen of renoveren ben je bij ons aan het goede adres.

Verbouwen of renoveren lopen vrijwel naadloos in elkaar over, daarom beschrijven we beide tegelijkertijd.

Spreken we over renovatie, dan gaat het over de verbetering van het wooncomfort. Je kunt bij renovatie denken aan kleine aanpassingen zoals het vervangen van kozijnen, de ventilatie of het aanbrengen van dubbel glas.

Wanneer renoveren?

Een renovatie is nodig wanneer een pand niet meer aan de huidige woon-, werk- of leef eisen voldoet. Het kan hierbij gaan om brandveiligheid, energiebesparing, verbetering van de gezondheid door goede ventilatie of het creëren van meer lichtinval.

Met goed uitgevoerde renovatie neemt het comfort en de waarde van uw woon- of werkruimte toe. Bij aannemersbedrijf Eikenaar zijn wij gespecialiseerd in het renoveren van bestaande panden.

Denk hierbij aan:

 • constructiewerk
 • energievoorzieningen
 • isolatie
 • ventilatie
 • sanitair
 • vloeren
 • wanden
 • plafonds
 • ramen
 • deuren

Wanneer verbouwen?

Een huis verbouwen is altijd een keuze, in tegenstelling tot een renovatie die soms verplicht is. Je kunt voor een verbouwing kiezen als je in jouw huis wilt investeren. Bijvoorbeeld door deze beter te isoleren waardoor je minder stookkosten hebt en de koopwaarde omhoog gaat. Bij gezinsuitbreiding heb je misschien meer leefruimte nodig en is dit het besluit om te gaan verbouwen. Soms kan het ook noodgedwongen zijn, waarbij de voorzieningen in huis op mindervaliden aangepast dienen te worden.

Een verbouwing kan de kwaliteit van bestaande panden aanzienlijk verbeteren en de waarde van de woning of het bedrijfspand doen stijgen. Bij het vernieuwen van de ramen of andere isolatie-maatregelen zorgen wij ook voor een beter energielabel van jouw huis of pand.

Vanuit de gemeente Zwolle krijgen wij geregeld WMO opdrachten binnen. Meestal gaat het om het plaatsen van een badkamer en slaapkamer op de benedenverdieping van de bestaande woning.

 

Voor particulieren zijn onder andere de volgende verbouwingen mogelijk:

– Aanbouw – serre, dakkapel

– Isolatie – dubbel glas

– Plaatsen van muren, wanden & vloeren

– Electra, leidingen & afvoer

– Plaatsen van trappen

– Voorzieningen voor mindervaliden

Het is voor ons mogelijk om tijdelijk onderdak of sanitaire voorzieningen te regelen tijdens de verbouwing. Zodat je wel hetzelfde gebruiksgemak van jouw huis ervaart.

Verbouwingen voor de zakelijke markt:

Bij bedrijfspanden gaat het naast bovenstaande punten ook om het vergroten van het werkoppervlak en de aanleg van genoeg sanitaire voorzieningen binnen een (bedrijfs)pand.

Ook voor scholen voeren wij verbouwingen uit, bijvoorbeeld na aanleiding van een asbestsanering.

Voorbereiding en uitvoer bouw:

De voorbereiding en uitvoering van jouw verbouwing kunnen wij ook voor je verrichten. Dit kan gedeeltelijk of volledig voor jou uit handen genomen worden. Op basis van de plannen maken wij een begroting en offerte. Op jouw verzoek organiseren wij het tekenwerk en de bouwvergunningen

Verloop van de verbouwing:

 1. We bekijken ter plaatse samen met de klant wat de mogelijkheden voor de verbouwing zijn.
 2. De offerte, begroting en de planning worden gemaakt.
 3. Wij voeren het bouwkundig tekenwerk uit. Gaat het om een heel specifiek ontwerp, dan voert een architect het tekenwerk uit.
 4. Opstellen van het team van werkvoorbereiders, bouwvakkers, specialisten.
 5. Aankoop van de bouwmaterialen.
 6. Overzien van de bouwwerkzaamheden en de planning in de gaten houden.

Neem contact met ons op over verbouwen of renoveren en wij adviseren u graag verder.